jueves, 16 de junio de 2011

LARROSEN ZURRUPAKIA


Osagaiak:
4 larrosa gorriak uzain sakonarekin
½ litro ur
500 gramo azukre
4 koilarakada limoizko zukuarena
½ litro larrosezko urarena
2 zuringo

Petaloentzat:
1 zuringo
1 larrosa handia
150 gramo azukre

Hasteko, petaloak uretan sartu eta su eztian 10 minutu egosi, gero iragazi eta nahasi azukrearekin eta uztzi iraikitzen 3 minutu. Sutik aldendu eta limoizko zukua erantzi eta larrosezko ura eta gehitu iraikin daude petaloak.Gero, guztia katilu batean ezarri eta utzi izozkailuan 2tik 3hordutara. Gero erauntsi zuringoekin elur-puntuan.
Petaloak egiteko, zuringoak arin igo behar dira eta margoztu petalo bakoitzak berarekin, gero azukretik pasatu eta jarri erretilu batean eztainu paerarekin estalita dagoena, utzi lehortzen 2 ordu.
Azkenengotik, banakako kopetan zerbitzatu prestatutako petaloekin apaintzen.

4 comentarios:

  1. Nik ez dut erreseta hau inoiz prestatu ezta probatu ere, baina itxura oso ona dauka. Zure blogak bezalakoa.

    ResponderEliminar
  2. Bai, Eiderrekin nago, oso itxura ona dauka eta probatu nahiko nuke.

    ResponderEliminar
  3. Eskerrikasko ba nahi duzunean etxean egin ahal duzu.

    ResponderEliminar